Ruta Arxiduc Lluís Salvador a Palma. Paisatge, arquitectura i vida de carrer. Ajuntament de Palma

Àmbits

L’any 1872, l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria va arribar a l’illa de Mallorca. Aquest aristòcrata europeu es convertí, molt aviat, en un personatge popular i estimat pels mallorquins. Home il.lustrat i curiós, la seva excèntrica personalitat el va convertir en un personatge envoltat de llegendes i anècdotes, però això no ha d’amagar la seva gran tasca científica i investigadora que va donar com a resultat, entre d’altres, l’obra Les Balears per la paraula i el gravat. A partir del volum dedicat a la ciutat de Palma hem dissenyat un itinerari pels espais i carrers de la ciutat que més despertaren l’atenció de l’Arxiduc. Volem observar el paisatge i l’arquitectura però també observar com ha canviat la vida a la ciutat de Palma des de finals del segle XIX.
L’itinerari s’inicia al final de l’Avinguda Antoni Maura, on antigament s’hi ubicava la Porta del Moll, una de les entrades a la ciutat per a tots aquells que hi arribaven per mar. Després d’aturar-nos en el passeig del Born pujarem cap a la ciutat alta i recorrerem els seus principals carrers i places per descobrir com era la ciutat i com vivia.

La commemoració del centenari de la seva mort, el 2015, és un motiu idoni per tornar a posar en primer pla la figura de l’Arxiduc i, així, facilitar l’obra d’aquest important autor i viatger als ciutadans (adults, joves i infants) de la nostra illa i als seus visitants.

Nivells educatius als quals s’adreça
Aquesta activitat s’adreça al 2n i 3r cicle d’educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius i educació d’adults.

Horari i lloc d’encontre
Aquesta activitat s’ofereix els dimecres i els divendres des d’octubre de 2015 a magia de 2016.. Hi ha dos torns disponibles a les 9:30 i a les 11:30.
 Lloc d’encontre: final de l’Avinguda d’Antoni Maura, a l’Hort del Rei, devora l’escultura del foner.

Observacions / Condicions
La visita es realitzara amb el grup classe, màxim 30 alumnes.
 Per a qualsevol consulta podeu contactar amb la Regidoria d’Educació al telèfon 971 449406 o al correu electrònic amora@palma.es

Per inscriure’s consultau www.palmaeduca.cat

0_70631_1