Exposició “Mirades obertes a la natura”. Museu del Calçat. Inca. Del 27 d’octubre al 16 de novembre de 2015

Àmbits

Gràcies als artistes hem pogut contemplar una natura no sempre a l’abast del nostres ulls perquè l’artista i, en aquest cas el fotògraf, té una mirada i una sensibilitat especial per a captar aquesta natura tan canviant. És per això, que l’Institut d’Estudis Baleàrics ha propiciat l’organització d’aquesta exposició que posa, a la vista dels ciutadans, unes imatges inèdites, fidels a la realitat però amarades de sensibilitat personal. En ella hi trobarem tot l’encís d’un paisatge únic i que ja és universalment conegut ila bellesa d’una fauna i flora de terra i mar, plena de vitalitat i color, com un corol·lari de formes i espècies de gran valor ecològic i paisatgístic.

La mirada inquieta dels fotògrafs que participen a la mostra, dóna fe de la varietat d’imatges sorgides darrera dels seus objectius. Totes elles, transmeten la passió necessària per enregistrar moments, instants tan sols, d’una realitat canviant.

En alguns casos, la passió requereix paciència, escollir el moment just per fer el click. En altres, el fotògraf es veu obligat a la recerca de l’indret més adequat per captar la màgia del racó, sovint prop de nosaltres, però impossible de captar sense la voluntat extrema d’immortalitzar-lo.

Finalment, tots ells donen una mirada al futur, sense la nostàlgia del passat però en l’ull posat en l’exigència de l’amor per la nostra terra, les nostres costes, la nostra flora i la nostra fauna. No ens quedem sols amb l’estampa nítida i fresca de la proposta, endinsem-nos en la conveniència, i la necessitat, de protegir aquest patrimoni únic.

Tant de bo que aquesta exposició serveixi per conscienciar-nos que vivim en una terra on la bellesa es renova mentre l’estimes, per contra, s’esvaeix quan la maltractes.

http://miradesobertesalanatura.iebalearics.org

FITXA TÈCNICA

Direcció del projecte: Bartomeu Tomàs
Comissariat: Francisca Niell i Bartomeu Tomàs (NAT Projectes)
Coordinació: NAT Projectes
Fotografies: Marc Allès, Antoni Cladera, Joan Costa, Jaume Gual, Vicent Guasch, Oliver Martínez, Xavier Mas, José A. Porras , Biel Servera, Manu San Félix, Joan Sastre, Sebastià Torrens.
Muntatge: Art Ràpid
Laboratori fotogràficCliché
MarcsArt&Mol
Espai expositor: Museu del Calçat i de la Pell (Inca)
Ciutat: Inca
Període: del 27 d’octubre al 16 de novembre de 2015
Inauguració: 27 d’octubre de 2015. 19,00 h.

Patrocina: 

Conselleria Educacio_Cultura 150          IEB_+_150

 

Amb la col·laboració de:

conselll mca  CULTURAenXARXA_colorb      logo_ajt-Inca