MÚSICA

Valentin Moldovan

Projecció de “Flor de espino” amb acompanyament de piano en directe

BIO

Valentin Moldovan comença a estudiar piano a l’edat de 10 anys sota la supervisió del seu pare, Marius Moldovan.

Ha realitzat una intensa activitat com a pianista, oferint concerts de piano, de música de cambra i diverses col·laboracions amb orquestres en tot el panorama nacional. Ha realitzat classes magistrals amb mestres com: Ilan Rogoff, Boris Berman, Ireneuz Jagla, Neil Tarlton, Andrezej Jasinsky, Miquel Àngel Roig Francolí, Iván Cítera, Manuel Carra, entre d’altres …

Amb més d’una trentena de premis a concursos nacionals i internacionals, actualment compagina la seva activitat pianística amb la docència i la composició. És professor de piano al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, pianista resident de la Sala Dante i, freqüentment és reclamat com a pianista acompanyant a més de ser el president de JJMM de Sóller.

DESCRIPCIÓ

“Flor de espino” és la segona pel·lícula que es va rodar íntegrament a Mallorca als anys vint del segle passat i ens mostra com era llavors la Serra de Tramuntana o l’illa de Cabrera, fa gairebé 100 anys. Aquesta pel·lícula, una de les joies del nostre patrimoni fílmic, ens presenta un argument clàssic del cinema comercial de l’època: la relació amorosa entre dues persones de diferent posició social. A part de tot això, el matís que sigui una pel·lícula muda, fa que la nostàlgia estigui present des del primer segon fins al darrer. A través de les notes i ritmes del piano de Valentín Moldovan, que fent un acompanyament en directe, ajuda a viure les emocions i sensacions de la trama de la pel·lícula, tal com es feia abans. Passat i present van de la mà en poc més d’una hora i quinze minuts.