Educació

Toni Catany. D’anar i tornar

Casal Solleric. Visites comentades i activitat educativa (amb taller)

Descripció

Toni Catany (Llucmajor, 1942 – Barcelona, 2013) és una figura de referència en el món de la fotografia contemporània, gràcies a una obra atemporal de vocació pictòrica en la qual predominen els temes clàssics, com la natura morta, el retrat, el nu i el paisatge, fotografiats amb una sensibilitat i una estètica molt personals.

L’exposició «Toni Catany. D’anar i tornar», comissariada per Alain D’Hooghe i Antoni Garau, compta amb unes cent cinquanta fotografies, moltes d’elles inèdites per al gran públic, vol fer una revisió́ del treball de Catany amb una mirada transversal que entrecreua cronologies i geografies (des de la seva Mediterrània al Carib o l’Índia), posant un èmfasi especial en les fotografies realitzades en la seva darrera etapa, fins al 2013.

La mostra proposa un suggeridor viatge d’anada i tornada per la cartografia íntima de Catany, que permet resseguir els llocs i objectes i, també́, les inquietuds i obsessions que retrobem en les seves imatges i configuren el singular imaginari que l’acompanyà durant tota la seva carrera.

Visites comentades

S’ofereixen visites comentades gratuïtes a l’exposició adreçades al públic general, famílies, associacions o grups.

Horari:dimarts, divendres i dissabte a les 18h i diumenge a les 12h

Durada:60 minuts.

Lloc de trobada:pati del Casal Solleric.

La visita es realitzarà amb grups d’entre 5 i 15 persones.

 

Inscripcions a les visites comentades

Per formalitzar la inscripció cal enviar un correu electrònic a cultura@natprojectes.com indicant nom, telèfon, nombre de persones i data de la visita, amb tres dies d’antelació.

 

Activitat Educativa (inclou taller de fotografia)

Nivells educatius:educació primària, ESO, batxillerat, cicles formatius i adults.

Període: a partir del 16 de maig de 2017

Horari: dimarts, dimecres, dijous i divendres de 10h a 12h.

Durada: 120 minuts

Lloc de trobada:pati del Casal Solleric.

Nombre màxim alumnes per visita: 30

Desenvolupament de l’activitat:

Visita a l’exposició. 60 minuts.

A través de l’observació i la reflexió ens endinsarem en l’univers de Toni Catany per conèixer la seva trajectòria com a fotògraf i la seva obra artística. També s’aprofundirà en el coneixement de les diferents temàtiques treballades per l’autor.

 

Taller de fotografia. 60 minuts.

Experiència pràctica per desenvolupar la creativitat, experimentar amb la fotografia i amb els temes treballats en la visita. Organitzats en grups els alumnes crearan una composició per fotografiar: retrat i cos humà, natura morta, bodegó, cossiol, paret… Es pretén que l’alumne gaudeixi de l’experiència de crear una senzilla fotografia que vagi més enllà de la fotografia de record. Composició, cromatisme, sensibilitat … particularitats de la fotografia entesa com a obra d’art, que els infants i joves podran explorar per fer una foto.

 

Informació

Tel. 871 770742

A.e.: cultura@natprojectes.com