Educació

Visita guiada a l’exposició Barques i peixos

de la mar, a la costa oriental de Veneçuela

Descripció

Toni Catany (Llucmajor, 1942 – Barcelona, 2013) és una figura de referència en el món de la fotografia contemporània, gràcies a una obra atemporal de vocació pictòrica en la qual predominen els temes clàssics, com la natura morta, el retrat, el nu i el paisatge, fotografiats amb una sensibilitat i una estètica molt personals.

Quan Toni Catany, l’any 2010, recull en un llibre que porta per títol Un Caribuna selecció de fotografies realitzades a Veneçuela durant els seus viatges a aquell país, tanca el volum amb una cita prou significativa. Hi diu: “des d’aquestes pàgines vull fer un elogi de l’AMISTAT. Les fotografies d’aquest llibre varen ser fetes en el transcurs de molts viatges a Veneçuela, gràcies a l’amistat compartida amb l’artista mallorquí, resident en aquell país, Adrià Pujol, i el seu cercle d’amics. A tots ells són dedicades aquestes imatges”. Quan el fotògraf escriu aquests mots de dedicatòria ha realitzat, efectivament, fins a vuit viatges al país caribeny, el primer dels quals l’any 1991.

Al llarg d’aquests viatges, Catany, adquirí barques i peixos de fusta i, una vegada al seu estudi de Barcelona, els fotografià amb fons onírics que són pura evocació i que confinen amb l’expressió pictòrica. Aquesta exposició amplia i contextualitza aquest treball del fotògraf, i és una nova mostra de la coherència i la solidesa de la seva expressió artística, en un continu anar i tornar que origina, d’una manera tan viva, tanta fascinació com encís.

Activitat educativa (inclou taller de fotografia)

Nivells educatius: 5è i 6è d’educació primària, ESO, batxillerat, cicles formatius.

Període: del 5 de novembre de 2018 al 24 de gener de 2019

Horari: a convenir

Durada: 150 minuts

Lloc: Claustre de Sant Bonaventura. Adreça: Carrer d’Es Convent, 42 07620 Llucmajor

Nombre màxim alumnes per visita: 30

Desenvolupament de l’activitat:

Aquesta proposta didàctica està estructurada en tres parts:

  • Visita comentada a l’exposició Barques i peixos45 ‘ aprox.
  • Visualització del vídeo El temps i les coses (versió curta 20′; versió completa 55′)
  • Taller de fotografia. 45′ aprox.

 

Informació

Tel. 871 770742

A.e.: cultura@natprojectes.com

Activitat gratuïta