MÚSICA

Paraula d’ocell

Tomeu Moll-Mas & José I. Lagos

DESCRIPCIÓ

 

Caía de un pájaro a otro

todo lo que un día trae

iba de flauta en flauta el día

                  Pablo Neruda, Bestiario

 

Cantava l’aucell en lo verger de l’Amat. Venc l’amic, qui

dix a l’aucell: —Si no ens entenem per llenguatge,

entenam-nos per amor,

                  Ramon Llull, Llibre d’Amic e Amat

 

Paraula d’Ocell és un concert que recull cançons per a veu, flautes i piano inspirades en sons i paraules d’ocells de tots els temps i els mons. També és un repertori meravellat per la contemplació de la natura a la qual pertanyem tant els ocells com els humans i les plantes.

 

Per a fer aquest viatge posam en escena un variadíssim repertori d’obres des del Barroc al segle XXI per a veu, flautes i piano, tant a duo com a solo. A l’escena es van succeint les aparicions dels dos intèrprets –el flautista-cantant i el pianista- que desgranen un calidoscopi sonor que va des de la recreació dels sons dels ocells com del seu-nostre hàbitat, la natura i els seus fenòmens.

 

El títol Paraula d’Ocell remet al diàleg de la paraula humana (els poemes entonats pel cantant) amb la paraula de l’animal que té la capacitat de volar (tots els sons reproduïts per les flautes i el piano). D’aquest meravellament tracta aquest projecte que esperam mostrar en concert.

 

Al mateix temps és un espectacle amb un clar potencial didàctic, gràcies als textos cantats, que podem explicar al públic, així com altres textos de poetes com Neruda, Ramon Llull, Bukovski o Sohravârdi, que recitarem al costat de les músiques que us presentam, si així es vol…

 

Des de compositors antics com Rameau fins a creadors ben actuals com Marco Stroppa o Régis Campo ens conviden a aquesta passejada sonora pels boscos, camps i núvols per on volen tots els ocells del món.

INTÈRPRETS

Tomeu Moll-Mas – Piano (www.tomeumoll.com)

José Ignacio Lagos – Flauta travessera / veu