Espais de projecció

Teatre Principal de Palma

Carrer de la Riera, 2. 07003. Palma

Teatre Municipal Catalina Valls

Passeig de Mallorca, 9. 07011. Palma

Teatre Municipal Xesc Forteza

Plaça de Miquel Maura, 1 07001 Palma

Es Baluard

Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10, 07012 Palma

Amb el suport de:

DESCRIPCIÓ

La Mostra de Cinema de Muntanya de Palma és, ara per ara, una proposta cinematogràfica ineludible pels amants de la muntanya i la natura a Mallorca

 

Gràcies a ella es pot gaudir del millor cinema internacional documental sobre naturalesa i muntanya, de projeccions d’expedicions d’illencs arreu del món així com de la visualització de films de caràcter històric i documental de les Illes Balears. També, pretén contribuir a la sensibilització social envers la protecció i conservació de la natura, especialment de la muntanya, així com fomentar-ne comportaments de respecte i admiració.

 

La primera edició va ser l’any 2010 així que, ja s’han celebrat nou edicions i la del 2019 serà la desena. Des dels seus inicis s’han projectat més de 75 pel·lícules a les que han assistit més de 14.000 espectadors.

 

S’han projectat films de Mallorca, de Menorca, de Catalunya, del País Basc, d’Alemanya, d’Argentina, d’Austràlia, d’Àustria, d’Eslovàquia, d’Eslovènia, d’Estats Units, de França, del Nepal, de Nova Zelanda, de Polònia, del Regne Unit, de Suïssa…

 

En les diferents edicions hi han participat experts muntanyencs i escaladors, entre els quals destaquen Sebastián Álvaro, Ferran Latorre, Iker i Eneko Pou, Sílvia Vidal, Tomeu Rubí, Cati Lladó; corredors de muntanya com Tòfol Castanyer i Àngels Llobera i grans professionals de la fotografia de natura i la imatge com en Marcos Molina o en Toni Escandell.

 

La MCMP19 es duu a terme al següents espais de projecció: Es Baluard. Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, el Teatre Municipal Xesc Forteza, el Teatre Principal de Palma i el Teatre Municipal Catalina Valls.