CINEMA  (PRODUÏT A MALLORCA)

Memòria Col·lectiva

Les memòries com a pensament i reflexió sobre el passat viscut, el record de moments i èpoques i la transmissió d’aquella història que es va viure és possible gràcies als testimonis individuals i col·lectius dels qui varen estar en la primera línia dels esdeveniments històrics, polítics o culturals que han marcat la nostra societat.

Després de la boira

Luis Ortas. 2015. Mallorca. 82’. Cinètica Produccions, IB3. V.O. Català, Castellà i Francès

Documental sobre la vida de Siegfried Meir que adopta diferents personalitats al llarg de la seva vida passant de ser un refugiat als camps d’Auschwich, fins la seva retirada jubilació a Eivissa. Premi Millor Documental Nacional en el Festival DocumentaMadrid 2015

El temps s’esmicola. L’exili centreeuropeu a Cala Rajada (1930-1936)

Antoni Capellà, Mallorca. Capellafilms – Agusti Torres – IB3. VO. Català

Documental sobre Cala Rajada als anys 30 en el moment en que es converteix en un destí important per  intel·lectuals i artistes que fugen de la situació dels seus països d’origen.

D’una illa hom no en pot fugir

Cesc Mulet. 2011. Mallorca. 57’. La Perifèrica – IB3. V.O. Català – Subt. Anglès – Castellà

Documental que vol dur a la pantalla les reflexions de “s’holandès” (aixi parla, col·loquialment, d’ell Massot i Muntaner) Jean Schalekamp i el seu recull testimonial dels primers dies de  la Guerra Civil Espanyola a Mallorca. Jean Schalekamp fa cinquanta anys que viu a Mallorca. Arribà un dematí fred de 1960 amb la seva dona Muriel i dos fills. Nascut a Rotterdam el 1926 ha traduït a la seva llengua moltes novel·les, uns 150 llibres i publicà l’any 1981 el llibre Mallorca Any 1936 subtitulat: d’una illa hom no en pot fugir.