Exposició

“Sense rumb fix”. Steve Afif

FITXA TÈCNICA

ArtistaSteve Afif (Alexandria, 1943)

Obra: Dibuix, pintura i escultura

Comissari: Biel Amer

Coordinació: NAT Projectes

Espai expositiu: Àrea I. Casal Solleric. Fundació Palma Espai d’Art.

Ciutat: Palma (Mallorca)

Període: del 6 d’abril al 20 d’agost de 2017

DESCRIPCIÓ

 

“Sense rumb fix” és una exposició que aplega un dibuixos, algunes pintures i escultures de l’artista Steve Afif (Alexandria, 1943), establert a Mallorca des de mitjans dels setanta, on viu i treballa. És la primera exposició de l’artista al voltant del dibuix, del qual és un consumat especialista.  Llapis, aquarel·la, guaix, tinta, aiguada, tinta índia, sanguina, bolígraf, qualsevol tècnica no li és aliena perquè la seva obra no descansa en el procés tècnic sinó en el concepte i la intencionalitat. L’artista tria l’instrument i els llisca sobre el paper per desenvolupar la seva obra sense que aquest modifiqui l’objectiu de la seva obra.

 

Amb una precisió minuciosa, organitza els cossos dels seus retrats de forma descriptiva, analítica i deixa a l’espectador la part narrativa, perquè la seva mirada faci i desfaci el viatge interior, no per desxifrar el passat de l’artista sinó el seu propi rumb.

Irònic, burlesc, agressiu, dantesc, apocalíptic, sorneguer … els seus dibuixos atien els sentiments humans com el vent aixeca la fullaraca. Ajustat a la composició i el domini dels espais, els dibuixos d’Afif penetren en els nostres sentits per esvalotar els nostres prejudicis i soscavar la nostra moral, un decidit exercici de pànic i amb un component malsà que convé activar de tant en tant, sobretot, per a no oblidar la nostra fràgil condició humana.