Exposició

“Mirades obertes a la natura”

FITXA TÈCNICA

Direcció del projecte: Bartomeu Tomàs

Comissariat: Bartomeu Tomàs (NAT Projectes)

Coordinació: NAT Projectes

Fotografies: Marc Allès, Antoni Cladera, Joan Costa, Jaume Gual, Vicent Guasch, Oliver Martínez, Xavier Mas, José A. Porras , Biel Servera, Manu San Félix, Joan Sastre, Sebastià Torrens.

Laboratori fotogràfic: Cliché

Marcs: Art&Mol

 

CARACTERÍSTIQUES

 

  • Fotografia impresa sobre paper Perla de 250 gr i muntada sobre suport rígid pvc de 3 mm
  • Emmarcat en fusta de roure amb vidre de protecció

DESCRIPCIÓ

 

La natura és, amb tota la seva diversitat, uns dels valors patrimonials més destacats de les nostres illes. A més d’ésser un element essencial en la vida humana, és un dels principals atractius pels visitants i residents. El paisatge, però també la flora i la fauna, han estat motiu d’atenció de destacats artistes i investigadors que l’han convertit en tema de les seves obres per la seva bellesa, biodiversitat i riquesa.

Gràcies als artistes hem pogut contemplar una natura no sempre a l’abast del nostres ulls perquè l’artista i, en aquest cas el fotògraf, té una mirada i una sensibilitat especial per a captar aquesta natura tan canviant. Aquesta exposició posa, a la vista dels ciutadans, unes imatges inèdites, fidels a la realitat però amarades de sensibilitat personal. En ella hi trobarem tot l’encís d’un paisatge únic i que ja és universalment conegut i la bellesa d’una fauna i flora de terra i mar, plena de vitalitat i color, com un corol·lari de formes i espècies de gran valor ecològic i paisatgístic.

 

La mirada inquieta dels fotògrafs que participen a la mostra, dóna fe de la varietat d’imatges sorgides darrera dels seus objectius. Totes elles, transmeten la passió necessària per enregistrar moments, instants tan sols, d’una realitat canviant. En alguns casos, la passió requereix paciència, escollir el moment just per fer el click. En altres, el fotògraf es veu obligat a la recerca de l’indret més adequat per captar la màgia del racó, sovint prop de nosaltres, però impossible de captar sense la voluntat extrema d’immortalitzar-lo.

 

Finalment, tots ells donen una mirada al futur, sense la nostàlgia del passat però en l’ull posat en l’exigència de l’amor per la nostra terra, les nostres costes, la nostra flora i la nostra fauna. No ens quedem sols amb l’estampa nítida i fresca de la proposta, endinsem-nos en la conveniència, i la necessitat, de protegir aquest patrimoni únic.

Tant de bo que aquesta exposició serveixi per conscienciar-nos que vivim en una terra on la bellesa es renova mentre l’estimes, per contra, s’esvaeix quan la maltractes.

Mirades obertes a la natura. Fotografiaés una exposició formada per 34 imatges de 12 fotògrafs d’arreu de les Illes Balears, que recull diferents visions de la natura de les nostres illes, des de la més naturalística a la més creativa.