Educació

Arxiduc Lluís Salvador a Palma. Paisatge, arquitectura i vida de carrer

Descripció

L’any 1872, l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria va arribar a l’illa de Mallorca. Aquest aristòcrata europeu es convertí, molt aviat, en un personatge popular i estimat pels mallorquins. Home il·lustrat i curiós, la seva excèntrica personalitat el va convertir en un personatge envoltat de llegendes i anècdotes, però això no ha d’amagar la seva gran tasca científica i investigadora que va donar com a resultat, entre d’altres, l’obra Les Balears per la paraula i el gravat. A partir del volum dedicat a la ciutat de Palma hem dissenyat un itinerari pels espais i carrers de la ciutat que més despertaren l’atenció de l’Arxiduc. Volem observar el paisatge i l’arquitectura però també observar com ha canviat la vida a la ciutat de Palma des de finals del segle XIX a través de les pròpies paraules de l’Arxiduc i dels gravats que acompanyen el volum.
L’itinerari s’inicia al final de l’Avinguda Antoni Maura, on antigament s’hi ubicava la Porta del Moll, una de les entrades a la ciutat. Després anirem a la ciutat alta i recorrerem els seus principals carrers i places per descobrir com era la ciutat i com vivia.

 

Nivells educatius


2n cicle d’educació primària, educació secundària, batxillerat, formació professional bàsica, cicles formatius i educació d’adults.

Horari

Dos torns disponibles un de les 9:30 h a les 11:00 h i l’altra de les 11:30 h a les 13:00 h.

 

Lloc d’encontre

Final de l’Avinguda d’Antoni Maura (l’Hort del Rei, devora l’escultura del foner).

 

Preu de l’activitat


Activitat guiada i gratuïta (www.palmaeduca.cat)

 

Observacions / Condicions.

La visita es realitza amb el grup classe, màxim 30 alumnes per torn.