CINEMA  (PRODUÏT A MALLORCA)

Art i Cultura

L’art sempre ha estat lligat a la història de Mallorca. Creadors de renom universal han nascut o viscut i treballat a la nostra illa i, des d’aquí, s’han guanyat el beneplàcit dels Museus, els col·leccionistes, la crítica i el públic en general.

El mar de Barceló

Agustí Torres. 2009. 87’. Fundación ONUArt .VO català

El 2007 l’artista Miquel Barceló (Felanitx, 1957) és l’encarregat d’una obra descomunal per a la cúpula d’una de les sales de la ONU a Ginebra. El documental ofereix un testimoni excepcional d’un procés creatiu carregat de dificultats tècniques i d’incerteses. Finalment, l’artista crea una pintura espectacular de 1.000 m2 que canvia segons el punt de vista del qual es mira, metàfora de realitats i cultures múltiples que representen els delegats de tot el món que es reuneixen en aquesta sala.

Toni Catany, el temps i les coses

Cesc Mulet. 2015. 55’. La Perifèrica Coproducció: TV3-TVE .VO català/castellà

Toni Catany (Llucmajor, 1942 – Barcelona, 2013) té el Premi Nacional de Fotografia 2001. El mateix any la Generalitat de Catalunya li concedeix també el Premi Nacional d’Arts Plàstiques; el 2002 el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) li organitza una mostra de tota la seva trajectòria i el 2003 el Govern de les Illes Balears li atorga el Premi Ramon Llull. L’any 1991 és nomenat cavaller de l’Orde de les Arts i les Lletres de França.

La clau Dalí

David Fernández García. 2016. 79´. Mallorca Vídeo Mallorca .VO català

La clau Dalí explica l’apassionant lluita del científic mallorquí Tomeu l’Amo per demostrar que un quadre que va comprar en un antiquari l’any 1989 era una obra de Salvador Dalí. Durant 25 anys de recerca, Tomeu descobrirà el codi secret que Dalí va utilitzar en moltes de les seves obres. Aquesta troballa aporta un nou significat a l’obra daliniana.