A Mallorca hi ha hagut arquitectes que han deixat la seva empremta ja sigui amb els seus edificis i construccions però també pel seu paper com a urbanistes. En aquest sentit, els arquitectes són els professionals que tenen cura de la planificació urbana,de l’ordenació de les ciutats i del territori, un aspecte clau del desenvolupament territorial i poblacional i que afecta a la qualitat de vida de les persones. Així, aquest cicle es dedica a tres grans noms de l’arquitectura (dos nascuts a Mallorca i un a Catalunya amb una gran projecció internacional) que han deixat la seva empremta a la nostra illa, deixant fites rellevant per a la història urbana i social.
Al febrer de 1968, José Ferragut, l’arquitecte més important de Mallorca apareix mort en un descampat. El cas va ser tancat per falta de proves. 50 anys més tard, “Vida i mort d’un arquitecte” aborda un dels casos més sòrdids de la nostra història. Un assassinat marcat pels silencis, la doble moral, l’homofòbia, el boom turístic i la corrupció.
Premis: Premi Ciutat de Palma, Premi Island award Evolution Film Festival, Premi Millor guió Festival de cine de Madrid .
Viatge històric i social sobre l’obra de l’arquitecte Gaspar Bennazar durant el segle XX. Aquest recorregut mostrarà la importància de l’obra d’aquest personatge, i de com la seva feina va transformar no només el paisatge arquitectònic i urbanístic de la nostra ciutat, sinó també la societat de la nostra ciutat a principis de segle.
Josep Lluís Sert fou un home ple de contradiccions. Un esperit contestatari. Vers lliure en un món dominat per la còpia i la reproducció seriada. Membre d’una coneguda família aristocràtica i destacat militant republicà, Sert va tenir l’atreviment de ser un arquitecte d’avantguarda en un país on governava el conservadorisme més absolut.