CINEMA  (PRODUÏT A MALLORCA)

Arquitectes i urbanistes

A Mallorca hi ha hagut arquitectes que han deixat la seva empremta ja sigui amb els seus edificis i construccions però també pel seu paper com a urbanistes. En aquest sentit, els arquitectes són els professionals que tenen cura de la planificació urbana,de l’ordenació de les ciutats i del territori, un aspecte clau del desenvolupament territorial i poblacional i que afecta a la qualitat de vida de les persones. Així, aquest cicle es dedica a tres grans noms de l’arquitectura (dos nascuts a Mallorca i un a Catalunya amb una gran projecció internacional) que han deixat la seva empremta a la nostra illa, deixant fites rellevant per a la història urbana i social.

Vida i mort d’un arquitecte

Miguel Eek, Mallorca. 2017. 54’. Mosaic Producciones. V.O. Català / Castellà

Al febrer de 1968, José Ferragut, l’arquitecte més important de Mallorca apareix mort en un descampat. El cas va ser tancat per falta de proves. 50 anys més tard, “Vida i mort d’un arquitecte” aborda un dels casos més sòrdids de la nostra història. Un assassinat marcat pels silencis, la doble moral, l’homofòbia, el boom turístic i la corrupció.

Premis: Premi Ciutat de Palma, Premi Island award Evolution Film Festival, Premi Millor guió Festival de cine de Madrid .

Bennazar, s’arquitecte de Palma

Bennazar, s’arquitecte de Palma

Viatge històric i social sobre l’obra de l’arquitecte Gaspar Bennazar durant el segle XX. Aquest recorregut mostrarà la importància de l’obra d’aquest personatge, i de com la seva feina va transformar no només el paisatge arquitectònic i urbanístic de la nostra ciutat, sinó també la societat de la nostra ciutat a principis de segle.

J. L. Sert – un somni nòmada

Pablo Bujosa, Mallorca. 2013. 57’. Alè Produccions / Oberón / La Perifèrica. V.O. Català / Castellà / Anglès

Josep Lluís Sert fou un home ple de contradiccions. Un esperit contestatari. Vers lliure en un món dominat per la còpia i la reproducció seriada. Membre d’una coneguda família aristocràtica i destacat militant republicà, Sert va tenir l’atreviment de ser un arquitecte d’avantguarda en un país on governava el conservadorisme més absolut.