CINEMA  (PRODUÏT A MALLORCA)

Social i Educació

Una societat no és reconeix així mateixa si els seus ciutadans no en prenen consciència del que els envolta, de les persones anònimes que dia a dia viuen als nostre costat sense ser conscients de les seves vides. Veure’ls cara a cara en dona la seva, i la nostra, vertadera dimensió humana.

Més que un barri

Iskra Karazhova. 2014. Mallorca. 50’. Cinètica Produccions – Fromouterspace – Apasib
V.O. Català

Més que un barri narra la història d’una transformació col·lectiva, d’un somni compartit i fet realitat per els veïnats de Sa Indioteria i es Pont d’Inca. Animats pel capellà Bartomeu Suau es va crear el Club d’Esplai Jovent, una granja escola, una cooperativa de formació, un club de la tercera edat… Un exemple de vertebració i cohesió social contat a través dels testimonis dels seus protagonistes.

Premiat al setembre de 2014 pel Consell de Mallorca a la Solidaritat i Accessibilitat.

Savis

Miguel Eek. 2010. Mallorca. 52’. Mosaic produccions, TV de Mallorca, Conselleria d’Afers Socials. VO Català / Castellà

És una pel·lícula documental on s’aborda la vellesa sense dramatisme, oberta a deixar-nos sorprendre, a escoltar i observar a quatre persones grans en un moment de canvi de la seva vida:  l’ex-farer Pedro que revalida la seva presidència d’un Casal de gent gran; la Mercedes, que entrarà a estudiar a la Universitat; el Ramon, que deixa casa seva per entrar a una residència de gent gran i el Ciro que surt de la presó per començar una nova vida.